En engångsföreteelse?

Idag är jag här igen. Jag tänkte att jag skulle skriva av mig litegrann. Tror inte så många kommer läsa precis men det struntar jag i. Vi får väl se om det blir mer bloggande i höst, vilket för för oss vidare till det jag faktiskt tänkte prata om. Vad händer i höst?

Det har skett ganska stora förändringar i mitt liv sedan jag skrev det senaste inlägget.
Jag började i Linnéuniversitetet där jag gick informatörsprogrammet. Detta har jag nu avslutat för någon månad sedan då jag kände att det inte var rätt för mig. Visserligen tog jag ett studieuppehåll men det är ändå ungefär samma sak. Istället kände jag att audionomprogrammet i Örebro, distans, var det absolut rätta. Med mina betyg och dessutom en omgång till med att försöka få upp högskoleprovsbetygen kändes det som om det inte fanns något som kunde hindra mig att nå mitt mål. Mer fel än så kunde jag inte ha. Bara någon eller några veckor senare skrev jag ännu ett mail till den person som är ansvarig för programmet. Nu, helt plötsligt, fick jag reda på att distansutbildningen skulle läggas ned just detta året. (Nästa år är den dock aktuell igen) Nu ska här även anmärkas att jag pratade med en hel del studievägledare både direkt och genom mail om det beslut jag tog och om utbildningen i Örebro. Dessa personer visste ingenting om detta. Dessutom hade utbildningen (med distans) legat uppe väldigt länge. Det fanns alltså ingenting som tydde på att programmet skulle läggas ned. Om jag inte mailat denna person hade jag fortfarande förmodligen inte vetat någonting om detta.
I alla fall... Jag har ingen aning om varför utbildningen ska läggas ned och kan förmodligen inte göra något för att få upp det igen. Därför har jag nu tvingats tänka om ganska rejält. Jag har två vitt skilda, stora val.
  • Söka till antingen Göteborgs eller Lunds audionomutbildning. Dessa sker på campus och följden av detta är naturligtvis att jag tvingas flytta.
  • Vänta ett år (Jobba eller liknande under tiden) och sedan söka till audionomprogrammet, distans i Örebro.
Båda har sina nack-och fördelar.
Att flytta är inget jag vill göra egentligen. Jag trivs med att bo i Ljungby tillsammans med min pojkvän. Varför sticka ifrån något jag trivs med? Jag saknar honom bara efter en dag om man inte träffats. Att sticka iväg till Örebro under de gånger man ska vara på plats kanske hade varit lite spännande och roligt, en kul grej. Att flytta blir istället något helt annat. Dessutom kostar det väldigt mycket att flytta till en annan lägenhet. Det känns lite som att jag ska betala för en lägenhet jag egentligen inte vill ha...
Samtidigt känns det som att det är det rätta just nu. Jag kommer träffa Deniz nästan varje vecka, jag kommer umgås med klasskompisar och jag kommer få uppleva något helt nytt och spännande. Jag kan kanske klara av att vara hemma och plugga till högskoleprov, jobba och sådant nu fram tills hösten men att vänta ett år till... Det känns verkligen inte rätt även om utbildningen med distans är det jag verkligen verkligen vill.
Det är ett svårt val jag har att göra nu fram till och med april då ansökningen öppnar. Det lutar mot Göteborg eller Lund men samtidigt känns det som att jag vill hitta på ursäkter för att kunna bo kvar här och vänta in distansutbildningen.

Sedan är ju frågan vilken stad man bör söka till om jag nu skulle välja att flytta. Jag kan inte så mycket om någon av städerna faktiskt.

Varför sa jag i början att bloggande i höst skulle föra mig vidare till detta som jag då har pratat om? Jo, om det nu skulle vara så att jag bestämmer mig för att flytta kommer jag förmodligen att börja blogga igen. Jag känner detta på mig. Så... Vi får väl se.

Kram Anna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar

Trackback
RSS 2.0